Hoppa till innehåll
augusti 2, 2011 / sommarforskarskolan

Blogginlägg från eleverna åk 6-7 i Lund

Idag har vi lärt oss om olika celler, atomer och även kollat lite på periodiska systemet. Sen har vi labbat lite och blandat olika ämnen som svavelsyra, etanol, metanol, och sur grädde. Och när vi hade blandat dom olika ämnena fick vi lukta på det och det luktade ganska annorlunda. Sen fick vi också plantera krasse fast vi fick byta ut faktorerna som fick dom att växa, som t.ex. diskmedel istället för vatten.
/Arvid

Vi har jobbat med syror. Vi blandade ner tre olika blandningar i tre olika provrör. Vi droppade sedan ner svavelsyra i provrören och la provrören i kokande vatten. I det ena provröret luktade det annanas, i det andra luktade det tuggummi och i det tredje luktade det persika eller någon annan söt frukt.
//Hugo och Oskar

Idag så har vi labbat! Vi började att odla krasse på ett lite speciellt sätt. Vi fick fyra glas. i det första så skulle vi odla som man brukar göra. Och det vi använde till den vanliga krassen var: bomull, solljus, vatten. Till dem andra så fick vi byta ut något och lägga till något annat. T.ex. bomull-disksvamp, solljus-färgad plast, vatten-diskmedel. Och nästa vecka så ska vi kolla hur det har gått. Hoppas att någon överlevde!

/Olivia

Lämna en kommentar